Jognyilatkozat

A Vállalkozói Portál kiadójának és szerkesztőségének jognyilatkozata a portálon található tartalmakra vonatkozóan.
A portál tartalma – eltérő megjelölés hiányában – a tartalomszolgáltató szellemi alkotása, amely így csak a vonatkozó törvényi korlátok között használható fel. A portál tartalmának szerzői joga a tartalomszolgáltatót illeti meg, kivéve abban az esetben, ha a konkrét dokumentumban más forrás van feltüntetve, illetve a szerzői joggal kapcsolatban egyéb közlés megtörténik. A portál információi kizárólag a forrás megjelölésével használhatóak fel.

A portál eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) csak a tartalomszolgáltató előzetes írásbeli engedélyével használható fel. A másodközlésnek meg kell felelnie – többek között – a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. tv.), a Büntető Törvénykönyv (2012. évi C. tv.), a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. és a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. tv. vonatkozó rendelkezéseinek. A tartalomszolgáltató engedélye nélkül az oldalak bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos.

Előzetes írásos engedély nélkül a portál tartalmi elemei nem helyezhetők el sem nyilvános, sem zárt adatbázisban. A portál tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a portál tartalmától eltérő célra. A tartalomszolgáltató által közzétett, harmadik személyek szellemi alkotásait (cikkek, tanulmányok) felhasználni kizárólag a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. rendelkezései szerint lehetséges. Minden e korlátokat átlépő felhasználáshoz az adott szerző hozzájárulása szükséges.

A portál tartalma nem minősül közhiteles nyilvántartásnak, közokiratnak, vagy jogi tanácsadásnak, azt a tartalomszolgáltató tájékoztató jellegűnek tekinti. A honlap fenntartói mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállalnak bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért.

A portálon található külső hivatkozások (linkek) követésével letöltött tartalom nem áll a tartalomszolgáltató befolyása alatt. Amennyiben azt az arra jogosult kéri, a linket a tartalomszolgáltató törli vagy módosítja.

A portál nem helyez el semmilyen, az üzleti szférához kapcsolódó hirdetést.